תרבות צרפת - על שאנסונים וגסטרונומיה

מרצה/ים


סבין יעקובוביץ:
קצת עלי:
חוקרת תרבות צרפת, בוגרת אוניברסיטת סורבון פריז, בעלת שלושה תארים, עו"ד בצרפת ובארץ בדימוס, מרצה ומנחת קבוצות בכירה

ימים ושעות

בוקר יום ד', 10:00 - 11:30

לתוכנית החוגים המלאה לפי ימים לחצו כאן

מקום

אשרינו

מחיר מלא

300 ₪

פרטים נוספים

כאשר אנו חושבים על צרפת, עולים זכרונות של שירים מפורסמים אשר השאירו בנו חותם ואם נהיה רעבים, נדמיין מסעדה יפה או ביסטרו עממי בפריז. הסדרה תעסוק בתקופת תור הזהב של השאנסון הצרפתי ובגסטרונומיה הצרפתית- 2 נושאים בולטים בבניית תדמיתה של המדינה.

27.11.2024 אדית פיאף, איב מונטאן ושארל אזנבור- 

אדית פיאף- היורשת של הסגנון העממי של רחובות פריז אשר הפכה לכוכבת בינלאומית וגילתה שאנסוניירים רבים כמו איב מונטאן ושרל אזנבור שהפכו לסמלים של צרפת בשנות ה50 ועד ימינו.


4.12.2024 מוסטקי, ברברה וז'אק ברל - 
על 3 אנשים גדולים ששינו את גורלם בעקבות יצירתם: ג'ורג' מוסטקי, היהודי הנודד שהפך לסמל של מרד הסטודנטים. ברברה, ילדה יהודיה במלחמת העולם השנייה בצרפת שבבגרותה אחד משיריה הפך לסמל של פיוס בין צרפת לגרמניה. וז'אק ברל שברח לפריז מבלגיה והפך לסמל לחירות ולחופש.
 

11.12.2024  ברסנס, לאו פרה וז'וליאט גרקו
שמע על ג'ורג' ברסנס שהפך לטרובדור של צרפת עם השאנסונים השובבים והמלוטשים שלו, על לאו פרה, משורר ומלחין שהפך לאנרכיסט נילהב ונסיים את תור הזהב של השאנסון הצרפתי עם ז'וליאט גרקו, מוזה של האקסיסטנסיאליסטים של שכונת סאן ג'רמו זסה פרה.

 

18.12.2024  תולדות הגסטרונומיה של צרפת
רבים טוענים שהמטבח הצרפתי הוא המשובח בעולם. למה דווקא צרפת? מה הקשר בינה לבין תרבות העם? מה גסטרונומיה מלמדת על מעמדות בחברה? איך נולדה המסעדה הראשונה? המבט אל תולדות המטבח הצרפתי מסביר לנו את סוד הקסם

25.12.2024 גסטרונומית צרפת -מהאדמה אל הצלחת
צרפת 27 אזורים שונים, סוגי אדמה, נוף ומוצרי גלם שונים מאוד. היסטוריית הגסטרונומיה מראה שהידע והניסיון של הפרובינציות "עלו" לפריז ושם נבלעו אל תוך המטבח הצרפתי. הגיע הזמן לצאת מעיר הבירה ולגלות את אוצרותיהם של כמה אזורים מצטיינים ומעוררי תאבון. 
 

1.1.2025 המטבח הצרפתי
מודל מעורר השראה בצפון צרפת שולטות חמאה ושמנת, בדרום שמן זית. לכל אזור הגבינות הייחודיות שלו, היין ובישולים אזוריים המייצגים שורשים ומסורת עתיקות ימים. נבין איך נבנה המטבח הצרפתי ונכיר את ה"מנות הלאומיות" שכבשו את צרפת והעולם כולו.

המרצה: סבין יעקובוביץ', ילידת פריז, מומחית לתרבות צרפת ומרצה בכירה בקתדרות ברחבי הארץ, בוגרת אוניבסיטת סורבון.
6 מפגשים בימי ד' (תאריכים בפירוט המפגשים)
בין השעות 10:00-11:30
עלות הסדרה: 300 ש"ח

להרשמה יש להיכנס תחילה לאתר.

אנא הזינו את תעודת הזהות שלכם כולל ספרת ביקורת (9 ספרות).
במקרים בהם מספר תעודת הזהות קטן מ-9 ספרות אנא הוסיפו אפסים מקדימים לפני.
אם אינכם רשומים אנא מלאו טופס ההרשמה.

אלבום תמונות